Wat je als student over eten moet weten [recensie]

Wat je als student over eten moet weten James Peterson Wat je als kok moet weten 2008 recensie review Karakter Uitgevers kookboek kookbijbel chefs basis basisdingen bod schoonmaak kookgerei koken ei fileren verse vis student hint gezonde levensstijl studententijd simpele gerechten boek ongebruikt hoek kamer misleiden titel tips tricks thuiskoks hobbykok ervaring doelgroep koken kreeft taarten glans lamsschenkel kruiden gebruiken octopus braden koken bakken uitleg foto’s leren

Wat je als student over eten moet weten James Peterson Wat je als kok moet weten 2008 recensie review Karakter Uitgevers kookboek kookbijbel chefs basis basisdingen bod schoonmaak kookgerei koken ei fileren verse vis student hint gezonde levensstijl studententijd simpele gerechten boek ongebruikt hoek kamer misleiden titel tips tricks thuiskoks hobbykok ervaring doelgroep koken kreeft taarten glans lamsschenkel kruiden gebruiken octopus braden koken bakken uitleg foto’s leren Weg met de kant-en-klaarmaaltijden en de diepvriespizza’s! Met dit boek wordt het koken voor studenten een stuk gemakkelijk, gezonder en vooral leuker!

Wat je als student over eten moet weten geeft antwoord op bijna 500 culinaire vragen. James Peterson behandelt basisdilemma’s waar een beginnende kok voor komt te staan, maar ook de meer ervaren kok kan zijn techniek ermee perfectioneren. Van vraagstukken als ‘hoe bak je een ei’ tot ‘hoe kook ik pasta’.

De ruim 500 foto’s laten zien hoe je stap-voor-stap te werk kunt gaan bij elk probleem. Door middel van tips en trucs van doorgewinterde chefs kan iedere student zijn prestatie in de keuken verbeteren.

 

 

 

Recensie:
De titel doet wellicht vermoeden dat je in dit kookboek alleen maar zeer simpele dingen tegen komt, maar niets is minder waar. Wat je als student over eten moet weten  is een dik kookboek dat inderdaad de basisdingen behandeld, maar ook flink wat uitgebreidere dingen aan bod laat komen. Van de schoonmaak tot essentieel kookgerei wat je in huis moet hebben. Van het koken van een ei tot het fileren van verse vis.

Wat je als student over eten moet weten

Dit boek verscheen in 2008 al onder de titel: Wat je als kok moet weten. Mijn inziens beslaat deze oude titel veel meer de inhoud van het boek. Wat je als student over eten moet weten  Wat je als student over eten moet weten James Peterson Wat je als kok moet weten 2008 recensie review Karakter Uitgevers kookboek kookbijbel chefs basis basisdingen bod schoonmaak kookgerei koken ei fileren verse vis student hint gezonde levensstijl studententijd simpele gerechten boek ongebruikt hoek kamer misleiden titel tips tricks thuiskoks hobbykok ervaring doelgroep koken kreeft taarten glans lamsschenkel kruiden gebruiken octopus braden koken bakken uitleg foto’s leren is waarschijnlijk een mooie hint voor een gezonde levensstijl tijdens de studententijd, maar ik denk dat juist zij de basis en de simpele gerechten er uit zullen halen. Of het boek komt ongebruikt in een hoek van de kamer te liggen, dat zou ook kunnen natuurlijk 😉

Laat je dus vooral niet misleiden door de titel Wat je als student over eten moet weten, want er staan veel tips en tricks in voor thuiskoks. Zowel de beginnende thuiskok als de hobbykok met wat meer ervaring. Doordat er van alle niveaus dingen in staan, is dit boek eigenlijk heel geschikt voor een grote doelgroep.

Het koken van een kreeft, taarten van een mooie glans voorzien, hoe snijd je lamsschenkel en hoe kun je de verschillende kruiden gebruiken? Maar ook het bereiden van een octopus kun je uit Wat je als student moet over eten moet weten leren. Alles op gebied van koken, bakken en braden komt aan bod in deze kookbijbel. Dankzij de duidelijke uitleg en overzichtelijke foto’s is koken voor iedereen te leren!

Wat je als student over eten moet weten – James Peterson
Bekijk op Bol.com logoKookboek, paperback, 432 pagina’s, Karakter Uitgevers