WatEtenWeVandaag? M & M Koeken Pinda [recept]

#WatEtenWeVandaag #M&MKoeken #WatEtenWeVandaag #M&MKoeken afkoelen knapperig lading bakpapier gebakken koeken bakplaat aanrecht koekjes gekoelde deeg vriezer bolletje plat ruimte groot oven verwarm vershoudfolie rol worst vriezer gebroken M&M Pinda massa botermengsel ei boter basterdsuiker vanillesuiker maïzena bloem theedoek druk deegroller sla kinderen leuk stukjes mixer recept

Of je nu zelf iets lekkers wilt maken of juist even met de kinderen lekker aan de slag wilt in de keuken… Deze M & M Koeken lust iedereen wel! En gelukkig zijn ze ook nog eens heel makkelijk (en leuk) om te maken.

Ingrediënten:

– 200 gram M & M Pinda (uiteraard kun je ook een andere variant nemen)
– 110 gram zachte boter 
– 90 gram donkere basterdsuiker 
– 10 gram vanillesuiker 
– 1 ei 
– 130 gram bloem 
– 3 eetlepels maïzena 
– 2 gram bakpoeder 
– snufje zout 

Bereidingswijze:

Neem een schone theedoek en leg in het midden daarvan de M & M Pinda’s. Vouw de doek dicht en druk (of sla, vinden kinderen erg leuk) de gekleurde chocoladepinda’s in kleine stukjes. Sla ze niet tot kruimels, want het lekkerst is als het kleine stukjes zijn.  
 
Doe de boter, de basterdsuiker en vanillesuiker in een mengkom en mix dit met de mixer tot een romige massa.  
 
MMkoeken M en M koeken #WatEtenWeVandaag #M&MKoeken afkoelen knapperig lading bakpapier gebakken koeken bakplaat aanracht koekjes gekoelde deeg vriezer bolletje plat ruimte groot oven verwarm vershoudfolie rol worst vriezer gebroken M&M Pinda massa botermengsel ei boter basterdsuiker vanillesuiker maïzena bloem theedoek druk deegroller sla kinderen leuk stukjes mixer recept Voeg nu het ei toe en mix deze goed door de massa heen.  
 
Pak een andere kom en meng daar de bloem, maïzena, bakpoeder en zout met een lepel door elkaar. Voeg dit droge mengsel toe aan de botermengsel en mix het geheel nog eventjes tot een egale massa.  
 
Gooi de gebroken M & M’s  Pinda erdoor en roer dit met een lepel goed door het deeg.  
 
Pak een stuk vershoudfolie en schep het deeg in het midden van de folie. Rol dit als een soort worst op en leg dit een half uur in de vriezer. 
 
Verwarm de oven voor op 180 graden.  
 
Leg bakpapier op de bakplaat en haal het gekoelde deeg uit de vriezer. Pak nu een bolletje van het deeg en druk deze wat plat op de bakplaat. Let op dat je voldoende ruimte tussen de koekjes laat, want ze worden vrij groot in de oven. Wij bakten onze koeken in twee keer. 
 
Schuif de bakplaat in de oven en bak de koeken 14 minuten in de oven.  
Let op: koekjes zijn nog zacht van boven, maar aan de rand al wat steviger.  
 
Wanneer je een tweede lading moet bakken: trek het bakpapier met daarop de gebakken koeken voorzichtig van de bakplaat en leg zo het bakpapier op het aanrecht. Zo kun je direct een nieuw vel bakpapier pakken en de tweede helft van de koekjes bakken.  
 
Laat de koeken afkoelen en smul lekker van de knapperige M & M Koeken.  
 
#WatEtenWeVandaag #M&MKoeken