#WatEtenWeVandaag? Turks Brood Pizza Shoarma [recept]

#WatEtenWeVandaag #Wraptaart paprika gehakt ui crème fraîche zure room blikje maïs bakpapier springvorm geraspte kaas (volkoren) wraps tortilla Seasoning mix for Fajita Santa Maria bodem taartring oven voorverwarmen vulling recensie review

Pizza is favoriet bij velen. Natuurlijk is het soms makkelijk om een diepvriespizza in de oven te schuiven, maar een zelfgemaakte pizza is veel lekkerder. Gelukkig hoeft het maken daarvan ook niet veel tijd in beslag te nemen. Met een Turks Brood als pizzabodem kun je volop variëren. Ook ideaal om restjes uit de koelkast op te maken! Ik maakte de Turks Brood Pizza Shoarma.

Het idee voor dit recept komt uit Het Hartige Bakboek van Rutger van den Broek. Ik heb er mijn eigen draai aangegeven en Hier deel ik jullie mijn recept voor Turks Brood Pizza Shoarma.

Ingrediënten (2 personen)

#WatEtenWeVandaag? Turks Brood Pizza Shoarma #TurksBroodPizzaShoarma #recept tomatensaus knoflook ui geraspte kaas kipshoarma olijfolie tomatenstukjes tomatensaus Turks brood oven voorverwarmen saus bakken Het Hartige Bakboek Rutger van den Broek knoflooksaus275 gram kipshoarma
1 ui
Paprika mix (groen, geel, rood)
Tomatensaus (gekocht of zelfgemaakt*)
Geraspte kaas
1 Turks Brood
Knoflooksaus

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snipper een ui en fruit deze aan. Voeg de kipshoarma toe en bak deze gaar.

Voeg de in blokjes gesneden paprika toe en roerbak deze even mee.

Snijd een Turks brood doormidden en smeer de binnenzijde in met tomatensaus. Beleg de pizza met de kipshoarma met groente.

Bestrooi met geraspte kaas en schuif de pizza in de oven. Bak de pizza in 15 tot 20  minuten in de oven.

Serveer de pizza met knoflooksaus. Eet smakelijk!

#WatEtenWeVandaag? #TurksBroodPizzaShoarma

* Tomatensaus Recept 
Blikje tomatenstukjes met kruiden (400 gr)
Halve ui
2 teentjes knoflook
zout en peper

Snijd de knoflook en ui in stukjes en fruit deze in een scheutje olijfolie aan. Voeg de tomatenstukjes toe en laat dit 20 tot 25 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de saus met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Gebruik zoveel tomatensaus als je nodig hebt. De rest kun je invriezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *