#WatEtenWeVandaag? Vegetarische Nuggets [recept]

#WatEtenWeVandaag mango-avocadosalsa met bloemkoolrijst garnalen (vegetarische) kip kipfilet recept tropische zomerdagen tafel gerecht snel klaar lichte maaltijd bijgerecht BBQ serveren ingrediënten mango avocado limoen rode paprika peterselie zeezout zwarte peper bloemkool bloemkoolrijst blender rasp olie collega puur figuur keuken vergeten kopen eet smakelijk puurfiguur.nl puur figuur

Al diverse keren kwam ik op internet tegen dat bloemkool uit de oven een goed alternatief is voor een stukje vlees. Natuurlijk kan dat, maar ik zette wel mijn vraagtekens bij het vleesvervangend vermogen. Want zit je niet gewoon bloemkool die anders bereid is te eten?
Toen ik een recept zag van vegetarische bloemkoolnuggets – die niet moeten onderdoen voor kipnuggets – besloot ik het toch maar eens te proberen.

Het recept dat ik vond heb ik wel een beetje aangepast aan mijn eigen smaak. Ik besloot gebruik te maken van piri-piri kruiden, maar uiteraard kun je ook andere kruiden of specerijen gebruiken.

Ingrediënten:

1 bloemkool (of zak van 400 gram roosjes)
150 ml melk
100 gram bloem
2 theelepels piri-piri kruiden
Paneermeel

Bereidingswijze:

Warm de oven voor op 220 graden (elektrische oven)

Snijd de bloemkool in roosjes en zorg ervoor dat ze ongeveer allemaal hetzelfde formaat hebben.

Weeg 100 gram bloem af en voeg daarbij al roerend 150 ml melk bij. Maak hier ene lekker papje van. Uiteraard kun je ook kiezen voor een plantaardig alternatief zoals havermelk.

Wanneer de bloem en melk goed gemengd zijn voeg je de kruiden en/of specerijen toe. Ik gebruikte twee theelepels piri-piri kruiden, maar je kunt ook iets meer of minder gebruiken, zodat het geheel naar eigen smaak is.

Wat eten we vandaag? #WEWV #watetenwevandaag bloemkoolnuggets vega nuggets vegetarische nuggets kipnuggets bloemkoolroosjes paneermeel melk havermelk plantaardig alternatief bloem oven bakplaat knapperig friet diner heerlijk snack televisie verjaardagsfeest recept dipsausje knoflooksaus zoete chilisaus Strooi in een bord een laag paneermeel.

Neem een bloemkoolroosje, wentel die door het bloempapje zodat deze helemaal bedekt is. Laat het even uitdruppen en rol dan door de paneermeel. Zorg dat de bloemkool aan alle kanten is bedekt met paneermeel.

Leg de gepaneerde bloemkoolroosjes op een bakpapier op het bakplaat.

Bak de bloemkoolnuggets in circa twintig minuten knapperig.

Serveertip: neem een lekker dipsausje erbij, bijvoorbeeld knoflooksaus of zoete chilisaus.

Deze vegetarische nuggets zijn lekker voor bij de friet of het diner, maar ook heerlijk als snack bij de televisie of op een verjaardagsfeest.

#watetenwevandaag #vegetarischenuggets

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *