#WatEtenWeVandaag? Wraptaart [recept]

#WatEtenWeVandaag #Wraptaart paprika gehakt ui crème fraîche zure room blikje maïs bakpapier springvorm geraspte kaas (volkoren) wraps tortilla Seasoning mix for Fajita Santa Maria bodem taartring oven voorverwarmen vulling recensie review

Dol op wraps? Dan weet je ongetwijfeld al dat je volop kunt variëren qua vulling. Maar ook qua bereiding zijn er meerdere opties. Wil je wraps eens op een  andere manier serveren? Maak dan een heerlijke wraptaart!

#WatEtenWeVandaag #Wraptaart paprika gehakt ui crème fraîche zure room blikje maïs bakpapier springvorm geraspte kaas (volkoren) wraps tortilla Seasoning mix for Fajita Santa Maria bodem taartring oven voorverwarmen vulling recensie review Dit recept voor wraptaart is slechts een voorbeeld van de mogelijkheden. Je kunt – net zoals bij gewone tortilla – een andere vulling gebruiken. Nu rol je ze alleen niet op, nu leg je ze als “pannenkoeken” op elkaar met steeds een laag vulling ertussen.

Ingrediënten: (3-4 personen)

1 pak grote (volkoren) wraps (6 stuks)
400 gram gehakt
3 paprika’s (groen, geel, rood)
1 blikje maïs
Creme Fraîche (200 gram)
1 grote ui
1 zakje Seasoning mix for Fajita (Santa Maria)
Geraspte kaas (ca. 150 gram)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snipper de ui en fruit deze aan. Voeg het gehakt toe en bak deze rul.

Snijd de paprika in blokjes en voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Roerbak deze een paar minuutjes mee en voeg het uitgelekte blikje maïs toe.
Voeg het zakje kruiden toe. Wanneer je dit te pittig vind, kun je ook een gedeelte van het zakje gebruiken!

Pak een springvorm waar de wraps in zijn geheel in kunnen liggen. Leg op de bodem een velletje bakpapier. Deze kun je eenvoudig vastklemmen met de rand. Je kunt de wraptaart overigens ook maken zonder de taartring en alleen de bodem gebruiken.

#WatEtenWeVandaag #Wraptaart paprika gehakt ui crème fraîche zure room blikje maïs bakpapier springvorm geraspte kaas (volkoren) wraps tortilla Seasoning mix for Fajita Santa Maria bodem taartring oven voorverwarmen vulling recensie review Neem één wrap en smeer deze aan één kant in met crème fraîche en leg deze – met de ingesmeerde kant naar boven – in de taartvorm. Beleg de wrap met een laagje gehaktgroentevulling.

Vervolgens neem je weer een nieuwe wrap, deze besmeer je weer met de zure room en legt deze weer met de besmeerde kant naar boven op de vulling. Ga zo door totdat de wraps op zijn. De taart eindigt met een wrap bovenaan.

Bestrooi de bovenste wrap nu in het geheel met geraspte kaas. Plaats het geheel voor ongeveer 40 minuten in de oven.

Verwijder de taartring van de springvorm en zet de wraptaart op tafel. Je kunt nu voor iedereen een lekker stuk taart op een bord leggen.

Eet smakelijk!

#WatEtenWeVandaag? #Wraptaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *