Wilhelminatoren Vaals: Durf jij de Skywalk op te gaan?

Wilhelminatoren Vaals SkywalkDe Wilhelminatoren, vernoemd naar Koningin Wilhelmina der Nederlanden, was in 1905 de eerste houten uitzichttoren op de Vaalserberg. Sinds die tijd heeft de toren met bijbehorend restaurant een rijke geschiedenis opgebouwd. De toren is flink beschadigd geweest door Duits artillerievuur, is twee keer herbouwd en een keer 60 meter verplaatst.

In 2011 werd besloten de toren van alle gemakken te voorzien. Na een verbouwing van 21 weken werd de toren in zijn huidige vorm heropend. Met een Skywalk op 34 meter hoogte biedt de Wilhelminatoren een spectaculair uitzicht op Zuid-Limburg en Duitsland.

 

Recensie:
Durf jij het aan? Beklim de toren en waag je op het glazen platform op maar liefst 34 meter hoogte. Geniet van het schitterende uitzicht en – wanneer je durft – neem eens een kijkje naar beneden. Een unieke belevenis voor jong en oud.

Eigenlijk kwamen wij per toeval langs de Wilhelminatoren in Vaals. Wij waren op weg naar het Drielandenpunt, maar toen we daar bijna waren reden we langs deze toren. De Wilhelminatoren springt in het oog. Ten eerste door zijn vormgeving en hoogte, maar al snel zie je het glazen platform bovenaan de toren. Wauw… Daar wilden wij wel eens een kijkje nemen, dus we parkeerden de auto en besloten de toren te beklimmen.

De Skywalk
Wanneer je de Wilhelminatoren Vaals op wilt, kun je kiezen of je de trap neemt of liever met de lift gaat. Het is goed te weten dat – als je eenmaal boven bent – eerst op een ondoorzichtig platform terecht komt. Wie de stap niet durft te wagen, kan dus toch nog steeds genieten van het uitzicht of Zuid-Limburg en Duitsland.
Zelf heb ik geen hoogtevrees en ook mijn dochter stapte zonder problemen op de glazen plaat. Toch voelt het wel een beetje gek, want wanneer je naar beneden kijkt zie je wel hoe enorm hoog het is. Het is dus niet vreemd dat sommige mensen acuut last van drempelvrees krijgen wanneer ze eenmaal voor de Skywalk staan.

De Wilhelminatoren Vaals is een belevenis die ik je van harte kan aanbevelen!

Kijk hier voor meer foto’s van ons bezoek aan Wilhelminatoren Vaals.

Wilhelminatoren Vaals 
Viergrenzenweg 230
6291 BX Vaals

twitterbutton.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *