World of Veggies [recensie]

Overal ter wereld wordt sinds mensenheugenis vegetarisch gegeten. Omdat vlees niet voorradig of te duur is, vanwege geloofsovertuiging of omdat men geen vlees wil eten. Zo zijn er door de eeuwen heen honderden vegetarische gerechten ontstaan. In World of veggies staan honderd van deze klassieke vegetarische recepten, die stuk voor stuk bewijzen dat gerechten zonder vlees en vis heerlijk zijn voor vegetariers én vleeseters.

Recensie:
Wij eten hier in huis regelmatig vegetarisch en dus is World of Veggies meer dan welkom hier in huis. Met 100 klassieke vegetarische recepten hebben wij voorlopig voldoende inspiratie voor in de keuken!

World of Veggies

Leuk van het boek World of Veggies is dat het recepten bevat van over de hele wereld. Van Scandinavië tot Australië, staat er op de cover te lezen. De speelse stippellijn voert ons naar nog wat landen, zodat je echt direct ziet dat de inspiratie van deze recepten overal vandaan komen. Dat maakt mij ook direct nieuwsgierig.

Het boek begint met een praktische noot: welke ingrediënten zijn handig om standaard in huis te hebben. Ook erg handig is het lijstje met producten die je wellicht nog niet eerder hebt gebruikt, zoals gedroogde radijs, harissa en vegetarische kimchi. Hierbij staat vermeld waar je dit kunt vinden, verschillend van de supermarkt, natuurwinkels en toko’s.

World of Veggies Mirjam Leslie-Pringle kookboek Carrera recepten wereld Scandinavië Australië Zuid-Afrika Indonesië review recensie De recepten in dit kookboek zijn onderverdeeld in verschillende categorieën: ontbijt, lunch, bites, diner en zoet. Tijdens het doorbladeren ben ik aangenaam verrast door het aanbod van de recepten. Hoewel het wellicht klassiekers zijn, ken ik de meeste recepten helemaal niet. De gerechten in dit kookboek zijn divers, waardoor er voor iedereen wel voldoende lekkers bij zit. Heerlijk voor alle vegetariërs, maar ook voor iedereen die gewoon zo nu en dan geen vlees wil eten.

Beknopte, maar duidelijke  bereidingswijze en praktisch ingrediëntenlijstje. Bij elk recept staat keurig vermeld voor hoeveel personen het is bedoeld en wat de bereidingstijd ongeveer is. Zo vind je snel een recept die past bij de tijd die je te besteden hebt.

Geslaagde kookmissies

De eerste gerechten hebben wij al gemaakt. De gadogado uit Indonesië kenden wij al, maar in een wat andere variant. Deze hebben wij dus ook gemaakt en geproefd en is ons ook goed bevallen. Het mieliebrood uit Zuid-Afrika smaakt ook prima. Wij gaan zeker vaker koken uit dit internationale kookboek!

World of Veggies – Mirjam Leslie-PringleBekijk op Bol.com logo
Kookboek, hardcover, 256 pagina’s, Carrera