Wreck This Journal [Nederlandse Editie]- Durf jij het aan?

Wreck This Journal - Keri smith Leer jezelf op een creatieve manier kennen in het boek: Wreck this journal van Keri Smith.
De bestseller Wreck this Journal verschijnt in een Nederlandse editie.

Je mag er mee gooien, ‘m onder de douche nemen of ‘m volplakken met kleine dingetjes die je op straat hebt gevonden: het boek Wreck this Journal staat vol met de meest uiteenlopende, prikkelende opdrachten. Je mag alle opdrachten door elkaar heen uitvoeren op de manier zoals jij dat wilt. Het resultaat vaak verbluffend en bovendien verslavend. Als je eenmaal een Wreck this journal hebt volgekladderd / geschreven en geplakt, wil je meer….

 

Recensie:
Mijn eerste kennismaking met Wreck This Journal weet ik nog heel erg goed. Ik sprak met iemand die begon over een superleuk boek dat ze had. En dat boek moest onder de douche… sta je te klapperen met je oren nu? Dat had ik nu ook! Maar ik was ook enorm nieuwsgierig naar een boek waar je eigenlijk alles mee moet doen, wat je normaal gesproken nooit zou doen. Dus, titel gevraagd en al snel was ik verkocht. Wreck This Journal is gewoon een heerlijke creatieve uitspatting!

Opdrachten

Zoals je al gemerkt hebt, is Wreck This Journal (kortweg WTJ) een bijzonder boek. Het staat boordevol opdrachten die je naar eigen inzicht kunt interpreteren. Toch zul je – zeker als je altijd zuinig bent op je boeken – wel even een drempel over moeten. Dat is normaal en dat went vanzelf. Ik zie duidelijk verschil in de opdrachten die ik in het begin deed en die ik later pas uitvoerde. Spetter of spuug koffie in het boek, knip door verschillende pagina’s heen, plak willekeurige dingen die je vindt in het boek. Zomaar een paar opdrachten uit Wreck This journal.

Wreck This Journal Keri smith

Wreck This Journal
Het boek is uit zijn voegen gescheurd, maar zit boordevol creatieve uitspattingen!

Niet lezen, maar ervaren

Net zoals dat Wreck This Journal geen boek is om te lezen, moet je eigenlijk ook niet lezen over dit boek. Klinkt een beetje gek, maar je moet het ervaren. Maar ga je tot aanschaf over, voordat je weet wat je er mee moet? Benieuwd of een WTJ iets voor jou is?
Neem eens een kijkje in mijn fotoboek. Hier zie je foto’s van een aantal opdrachten. Mijn boek is al lange tijd vol, zoals je ook op de foto bij dit artikel wel kunt zien.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee…

Maar één ding moet ik nog wel erbij vermelden. Gewoon zodat je niet kunt zeggen dat ik je niet gewaarschuwd heb. Wanneer je eenmaal over de drempel heen bent en je durft uit te leven op je eigen boek, dan weet je dat je verslaafd bent. Dat verklaart meteen waarom ik – nadat deze Nederlandse WTJ vol was, ben begonnen in de Engelse Wreck This Journal.
Het is ook besmettelijk: dus mijn dochter van acht heeft ook haar eigen Wreck This Journal!

Wreck This Journal (Nederlandse Editie) – Keri Smith
Doe-het-zelf, paperback, 192 pagina’s, Spectrum

twitterbutton.nl