YouTube filmpjes maken voor kids voor dummies [recensie]

YouTube filmpjes maken voor kids voor dummies Nick Willoughby BBNC recensie review informatief kind stappen camera filmen kletsen voorbereidingen voorbereidingen opname film scenario kader geluiden wind continuïteistfouten toeval prof uitleg montage delen boekje account uploaden filmpjes kijkers trekken instellingen wijzigen vlogger

YouTube filmpjes maken voor kids voor dummies Nick Willoughby BBNC recensie review informatief kind stappen camera filmen kletsen voorbereidingen voorbereidingen opname film scenario kader geluiden wind continuïteistfouten toeval prof uitleg montage delen boekje account uploaden filmpjes kijkers trekken instellingen wijzigen vloggerWil jij de volgende YouTube-ster zijn? Zit je weleens filmpjes op YouTube te kijken en denk je dan: dat kan ik ook wel? Of: dat lijkt me echt leuk om te doen? Dan heb je het juiste boek in handen! Of je nu beroemd wil worden op YouTube of gewoon filmpjes voor je vrienden wil maken, jouw digitale avontuur begint hier. Van het idee en de productie tot het delen op YouTube: dit boek helpt je je dromen waar te maken!

 

 

 

 

Recensie:
De jeugd van tegenwoordig is dol op YouTube. Ook hier in huis worden diverse Vloggers gevolgd en dat inspireert zeker. Regelmatig maakt mijn dochter zelf filmpjes met haar eigen camera, waarbij ze in ieder geval al als een echte vlogger praat in de camera. YouTube filmpjes maken voor kids voor dummies is een boekje dat ze erg interessant vind.

Wellicht dat hier in huis ooit ook nog wel echt gevolgd gaat worden, maar voorlopig maakt ze de filmpjes alleen voor huishoudelijke kring. Dat is meer omdat ik zelf niet wil dat ze het online zet, dan dat zij daar geen behoefte aan heeft overigens. Een boekje over alle ins en outs over YouTube filmpjes maken voor kids voor dummies is natuurlijk wel welkom.

YouTube filmpjes maken voor kids voor dummies

Het bekende voor dummies concept is in dit boekje toegepast, maar dan uiteraard afgestemd op het niveau van kinderen. In vier behapbare hoofdstukken wordt je klaargestoomd om een echte YouTube ster te worden… Nou ja, het boek YouTube filmpjes maken voor kids voor dummies helpt je in ieder geval een eind de goede weg op. 😉
YouTube filmpjes maken voor kids voor dummies Nick Willoughby BBNC recensie review informatief kind stappen camera filmen kletsen voorbereidingen voorbereidingen opname film scenario kader geluiden wind continuïteistfouten toeval prof uitleg montage delen boekje account uploaden filmpjes kijkers trekken instellingen wijzigen vloggerDe hoofdstukken zijn:
– Aan de slag
– Klaar voor de opname?
– Monteren
– Delen

In Aan de slag wordt stil gestaan bij de verschillende stappen die allemaal nodig zijn voordat een film helemaal af is. Daarna wordt er stil gestaan bij het begin: een camera. Diverse soorten camera’s komen aan bod. Waar kies je voor en waar moet je aan denken?

Natuurlijk kun je gewoon gaan filmen en kletsen in de camera, maar de kans is groot dat je dan al snel vastloopt. In het tweede hoofdstuk wordt je geholpen met alle voorbereidingen voor een opname. Wat voor film wordt het, schrijf een scenario en bedenk hoe je alles wilt filmen. Welk kader gebruik je, hoe voorkom je storende geluiden van bijvoorbeeld de wind en wees bedacht op continuïteitsfouten. Je ziet het, niets wordt aan het toeval overgelaten en je wordt hier opgeleid als een echte prof!
Daarna een goede uitleg over de montage, waarbij gebruik wordt gemaakt van iMovie en Moviemaker. En dan natuurlijk hetgeen waar het de kinderen om te doen is: Delen op YouTube. Ook hier wordt je van begin tot eind bijgestaan door dit boekje. Hoe maak je een account aan, het uploaden van je filmpjes, kijkers trekken en hoe wijzig je naderhand instellingen.

YouTube filmpjes maken voor kids voor dummies is een interessant boekje voor alle kinderen die graag willen leren hoe je zelf filmpjes kunt maken en kunt delen op YouTube.

YouTube filmpjes maken voor kids voor dummies – Nick Willoughby
Bekijk op Bol.com logoInformatief kind, paperback, 125 pagina’s, BBNC