Zi-Wat Zeerat op jacht naar de schat

Zi-Wat Zeerat   Oerknagers   Geronimo StiltonAls Geronimo, oma Wervelwind en Fanfare Vergezicht een geheimzinnige piraat tegenkomen op het strand van Muizeneiland, begint er een spannend avontuur! Want deze piraat, Zi-Wat Zeerat, weet het zeker: op Muizeneiland ligt een waardevolle schat verborgen! Met zijn allen besluiten ze op zoek te gaan naar deze mysterieuze schat en dit blijkt niet zonder gevaar! Want tijdens hun zoektocht komen ze door de Geheugengrot. Een donkere, vieze plek vol met vleermuizen, schorpioenen en griezelige sabeltandspinnen! En wat als ze verdwalen in die donkere grot?

Recensie:
Zi-Wat Zeerat op jacht naar de schat is een boek van Geronimo Stilton uit de serie Oerknagers. Hoofdpersoon in dit boek is dit keer dan ook niet Geronimo Stilton, maar Geronimo Stilstone: een echte naam die past in de oertijd. Andere personages in dit boek ken je ook uit de andere boeken, maar Geronimo’s zus Thea, zijn neefje Benjamin n neef Klem hebben ook een iets ander uiterlijk gekregen. Zo passen ze allemaal – getooid in een leuk velletje – prima in de vroegere oertijd.
De hoofdstad Rokford heeft nu plaatsgemaakt voor de stad Rotsfort.

Zi-Wat Zeerat op jacht naar de schat   OerknagersDe oertijd is ook een feestje

Qua vormgeving zijn de boeken uit de serie Oerknagers gelukkig niet veranderd in een rotsachtig brok tekst. Ook in Zi-Wat Zeerat op jacht naar de schat, kom je de bekende speelse vormgeving tegen. Verschillende lettertypen en kleuren, vrolijke prenten en er staat zelfs een recept in voor een overheerlijke honingtaart.
Zoals je op de foto kunt zien, is het boek – qua vormgeving – erg aantrekkelijk voor kinderen. Het is dan ook niet vreemd dat hier de boeken van De Wakkere Muis verslonden worden!

Maak kennis met Zi-Wat Zeerat

Zi-Wat Zeerat is een echte piraat, maar dat kan haast niet anders als je een opa hebt die een zeer beruchte piraat was. Zi-Wat Zeerat wordt door Geronimo en zijn vrienden uit het water gevist. Wanneer hij op verhaal is gekomen, vertelt hij over de schat die hij moet zoeken. Zi-Wat Zeerat op jacht naar de schat blijkt om een lang verloren schat te gaan. Aan Zi-Wat Zeerat de taak deze terug te vinden. Geronimo en zijn familie zouden geen Stilstone heten, wanneer ze de arme zeerat niet zouden helpen. Volgens de sjamaan van het Muizeneiland ligt de schat ergens verborgen op het eiland. Al blijkt de weg er naar toe niet bepaald zonder gevaar. Zi-Wat Zeerat en de anderen staan dus voor een gevaarlijk avontuur. Zal het hen lukken de schat te vinden?

Zi-Wat Zeerat Op jacht naar de schat – Geronimo Stilton
Zelf lezen, hardcover, 128 pagina’s, De Wakkere Muis

 

twitterbutton.nl