Zielsverbond: intrigerend en meeslepend verhaal over liefde

ZielsverbondZielsverbond: Lily wordt wakker in het ziekenhuis. Het enige wat ze zich nog herinnert, is dat ze net verhuisd is en in een bar werkt. Nadat ze ontslagen is uit het ziekenhuis, blijkt echter dat ze al drie maanden op haar nieuwe adres woont. Het is een merkwaardig huis waar vreemde dingen gebeuren. De televisie en de lampen gaan vanzelf aan en uit en ze heeft vreemde dromen over een aantrekkelijke man.
Ze ontmoet Sam, die vervolgens verdwijnt. Dan ontmoet ze Vince, die ook verdwijnt. En dan wordt Kevin, een vriend van haar, vermoord. Wanneer ze vervolgens Vayo ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Maar Vayo’s familie is nogal merkwaardig en Lily’s familie wil niet dat ze met Vayo omgaat. Wat voor geheimen houden ze verborgen voor Lily? En zal Vayo bij haar blijven of overkomt hem ook iets ergs?

 

Recensie:
Zielsverbond maakt met de omslag al direct duidelijk dat er twee belangrijke hoofdpersonen zijn. Je ziet twee halve gezichten op de cover prijken, een helft van een mooie, blonde vrouw en een helft van een knappe man. Samen met de titel prikkelen ze direct de aandacht: wie zijn zij? Snel begin ik dus te lezen in dit boek.

Verhaallijn
Het verhaal van Zielsverbond begint in het ziekenhuis. We maken kennis met Lily die net ontwaakt. Tot haar verbazing ligt ze in ziekenhuis, al weet ze niet waarom ze hier ligt. Het laatste wat ze zich kan herinneren is dat ze net verhuisd is en in een bar werkt. Het wordt duidelijk dat ze een groot gedeelte van de gebeurtenissen niet meer weet, want de verhuizing is al drie maanden geleden. Terwijl Lily hoopt haar geheugen terug te krijgen, gebeuren er om haar heen vreemde dingen. Op onverklaarbare wijze springen lampen aan en uit en ook de televisie heeft vreemde kuren. En dan heb je nog die steeds terugkerende droom…

Maar dan verdwijnen er op mysterieuze wijze vrienden van Lily. Niemand weet waar ze zijn gebleven, het lijkt alsof ze in het niets zijn opgelost. Wanneer Lily een knappe man ontmoet met de naam Vayo is ze op slag verliefd, maar het lijkt of niemand haar de liefde gunt. Haar familie probeert haar angstvallig bij hem vandaan te houden. Wat is hier aan de hand?

Schrijfwijze
Zielsverbond is onderhoudend geschreven. Je duikt direct in het verhaal en vanaf dat moment had het boek mij ook in zijn greep. Wegleggen was lastig, want ik brandde van nieuwsgierigheid. Hoe zou dit aflopen? Vaak dacht ik: “nog één hoofdstuk dan,” en vervolgens was ik zo weer een paar hoofdstukken verder. Tja, en toen was het boek uit. Een fantastisch boek, met maar één nadeel… Het heeft een open eind. Nou ja, het verhaal gaat wel verder, maar in het tweede deel en laat die nou nog niet gepubliceerd zijn. En daar baal ik stiekem toch wel een beetje van!

Zielsverbond – E. le Noire
Fantasy/Young Adult, paperback, 463 pagina’s, De Graveinse Abeel

twitterbutton.nl